Ayurvedisch koken  met Anne Lippers

Voeding wordt in Ayurveda gezien als de basis voor gezondheid en wanneer de voeding  afgestemd is op je eigen constitutie kan voeding je gezond en in balans houden. Er wordt belang gehecht aan wat je eet en ook aan hoe je dit verteert.
In een Ayurvedische kookcursus ga je ervaren hoe een uitgebalanceerde maaltijd een heerlijk voldaan gevoel kan geven en ook makkelijk verteerbaar is.
Er is een uitgebreide driedaagse workshop Ayurvedisch koken, voor iedereen die meer wil weten over de basisprincipes van deze manier van koken en hoe je deze in de praktijk kan brengen.
Je leert hoe je maaltijden kunt bereiden voor de verschillende constituties, ook rekening houdend met de seizoenen. In de theorie wordt ingegaan op de werking van de spijsvertering, de invloed van voeding op het lichaam, de verschillende smaken, welke voedselcombinaties goed zijn en welke je beter kunt mijden en de werking van de verschillende kruiden. Per dag wordt aandacht gegeven aan een van de constituties Vata, Pitta en Kapha, en ook hun disbalans wordt kort behandeld. Aansluitend aan het theoretische gedeelte wordt er gezamenlijk gekookt en gegeten en wordt het effect van de maaltijd nabesproken. Bij de kookcursus krijg je een kookboekje met recepten en achtergrondinformatie.
Daarnaast kunnen er kookcursussen gegeven worden op maat en op afspraak, waarbij we gebruik kunnen maken van verschillende locaties zowel in binnen- als buitenland (Nepal, Frankrijk en Portugal).

De duur van een kookdag is van 10.30 uur tot 16.00 uur.
De kosten zijn € 75,-, per dag inclusief kookboekje en benodigdheden voor de maaltijd.
Mogelijke thema’s ter inspiratie:
· Ayurvedisch koken, vijf basisgerechten en het maken van ghee en panir
· Ayurvedische ontbijt- en lunchrecepten
· Ayurvedisch koken met en voor kinderen
· Ayurvedisch koken en overgewicht
· Ayurvedische feestmaaltijden

Mocht je naar aanleiding van bovenstaande informatie  meer willen weten over je persoonlijke constitutie en een individueel afgestemd voedingsadvies dan kun je contact opnemen voor een voedingsconsult via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Additional information