Yoga en Ayurveda reizen naar Nepal

Meditatie-reis Nepal

De Yoga en Ayurveda reizen die door ons worden aangeboden naar Nepal zijn een unieke belevenis!
Tijdens deze reizen, op maat en naar budget en wensen, wordt uiteraard uitgebreid aandacht besteed aan Yoga en Ayurveda.
Voorafgaand aan de reis kan indien gewenst een Ayurvedisch consult worden gegeven waarbij door middel van een anamnesegesprek en de polsdiagnose je basisconstitutie (Prakruti) en huidige conditie (Vikruti) worden vastgesteld, met aansluitend een individueel leefstijl – en voedingsadvies.
De dagelijkse yogasessies worden in Pokhara gegeven door een Nepalese yogadocent, 
’s ochtends vroeg met uitzicht op de Himalaya, een ultieme ervaring.
In Pokhara worden Ayurvedische maaltijden gekookt en er is een mogelijkheid tot het volgen van een Ayurvedische kookworkshop, met daaraan voorafgaand inkopen doen op de lokale markt, een belevenis op zich.
Elke deelnemer aan de reis  krijgt ter plekke een uitgebreide Ayurvedische massage, afgestemd op de eigen constitutie welke vooraf wordt vastgesteld.
Een belangrijk verschil met de westerse massage is het rijkelijk gebruik van medicinale olie met een bijzonder effect op zowel lichaam als geest. Er kunnen verschillende Ayurvedische technieken worden toegepast, zoals een rustgevende, harmoniserende of activerende massage. Ook energiepunten (marma’s) en energiebanen (nadi’s) kunnen extra aandacht krijgen. Door de massage wordt het immuunsysteem versterkt, het lymfesysteem geactiveerd en de bloedsomloop gestimuleerd. In Ayurveda wordt massage gezien als een onderdeel van de dagelijkse lichaamsverzorging. Bovendien ondersteunt ze de harmonie tussen lichaam en geest.
Eventueel is een bezoek aan een Ayurvedische kliniek mogelijk.
Er zijn ook mogelijkheden voor trekkingen, variërend van 1 dag tot meerdere dagen, met eigen ervaren lokale gidsen.
Er is naar wens Nederlands verpleegkundige begeleiding aanwezig tijdens de reizen.

Zie ook onder "Sanghimala Travels"

 

 

 

Additional information