Binod Thapa   eigenaar van het 

Sanghimala Cybernet C@fe

Binod Thapa

Binod Thapa: in 1999 (toen 19 jaar) bij ons project in Pokhara in dienst gekomen als berggids voor onze trekkings in Nepal.  Al snel bleek hij ook een prima receptionist en een uitstekende kok! Later functioneerde Binod tevens als manager van het project.

Op uitnodiging van onze stichting is hij in 2004 drie maanden naar Nederland gekomen.
Hier heeft hij bij verschillende bedrijven achter de schermen te kijken, o.a. in een aantal goede restaurants.  De kennis die hij daarmee opdeed kon hij weer gebruiken om de stagiaires van ons project in  Pokhara beter te kunnen opleiden.

In 2006 is Binod gestart met een eigen bedrijf:  een internet-shop in Kathmandu.
Van de Alkmaarse Stichting Perspectief en onze stichting samen kreeg hij daarvoor een microkrediet. Gelegen in de drukke toeristenwijk Thamel loopt dit bedrijfje nu prima en Binod kan er zijn familie mee onderhouden.

Mocht je een keer in Thamel lopen, bezoek het Sanghimala Cybernet Café dan gerust. Niet alleen voor het internet: ook voor bijvoorbeeld even het overzetten van je foto’s op een CD.
Binod regelt perfect al je excursies, bus- of treintickets of prive vervoer in/buiten Kathmandu!

Binod fungeert nog steeds als kontaktpersoon voor onze stichting. Hij haalt onze gasten op van het vliegveld, bespreekt het reisprogramma met ze, regelt vervoer en ondersteunt gasten met een eventuele handicap. Vaak gaat hij ook mee als gids.
Door zijn internet-shop kan Binod heel makkelijk dagelijks kontakt onderhouden met ons centrum in Alkmaar.

Binod is bezig om naast zijn Cybernet cafe ook een reisorganisatie op te zetten. De website daarvan is nog in aanleg:

www.nepalhimalayan.com

 

Sanghimala Cybernet Cafe, Jyatha,(naast hotel Utse) Thamel, Kathmandu

 

Additional information