Welkom in   DINESH’S HOUSE   bij Begnas Tal, vlakbij Pokhara

(aanbevolen door de Rough Guide en stichting Sanghimala)

Waarom vanuit Pokhara niet eens een paar dagen hierheen om de mooiheid van het echte Nepal te ontdekken?........
Op een kleine  heuveltop,met uitzicht op zowel het Begnas als het Rupa meer  ligt het huis van Dinesh en zijn familie. Gebouwd in de traditionele stijl met stenen en aarde, waar je een paar heerlijk rustige dagen of weken makkelijk kunt doorbrengen.

Wanneer je een stoel neemt of op het gras gaat liggen  in de lekkere schaduw van de enorme boom in hun tuin, wordt je omringd door het geluid van vele soorten zingende vogels en zoemende insecten, de zoete lucht van bloemen in de frisse berglucht en het uitzicht  op meren, bossen en bergen.

Naast de prive-woning  hebben de  2 gastenkamers (elk 2-p.) een eigen ingang, zodat je voldoende privacy hebt.
Er is een westerse badkamer.

Aktiviteiten: Hier vandaan kun je een dagwandeling maken naar spectaculaire uitzicht-punten als Begnas Kot of Syaklung Kot die een onderdeel vormen van de Royal Trek. Of wandel naar beneden door het bos om rustig in het heldere en onvervuilde water van het Begnasmeer te zwemmen of een boot te nemen. Meditatie en fietsen is ook mogelijk. Een paradijs voor vogelliefhebbers.

Het simpele leven…..Met een boek in de tuin relaxen met een kop Nepalese thee (met melk rechtstreeks van hun buffel), vissen in het meer of helpen de apen te verjagen uit hun bio-tuin waar ze hun groenten en fruit verbouwen.  Leren  hoe  yoghurt op natuurlijke wijze wordt gemaakt  en hoe, wat er achter uit een buffel komt, als brandstof dient in de keuken….

Hoe kom je er?: vanuit Pokhara gaan elke 15 min. bussen die in 30 minuten Begnas Bazaar bereiken. Daar vandaan gaat elk uur  een bus  naar Sundari Danda, een taxi kost ca. 300 Rs. Als je van Begnas Bazaar omhoog loopt, ga dan bij de Deurali tempel de weg af en volg  bij het bord  “Dinesh House” het pad 5 min. naar boven. Deze wandeling duurt ca. 40 minuten.  Als je omhoog rijdt naar  Sundari Danda, dan wandel je een klein stuk na het naambord.  Een taxi rechtstreeks vanaf Pokhara zal ca. 800 Rs. kosten.

Dinesh House heeft maar 2 kamers, dus het is verstandig om van te voren even te bellen als je er wilt logeren.
Maar je kunt natuurlijk ook een dag erheen gaan voor een heerlijke vegetarische lunch als je naar het Begnasmeer wilt.

Contact:  tel.(00977) 9849539439     of (00977) 061691981

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

website:  www.dineshhouse.com

of neem kontakt op met Stichting Sanghimala

Additional information