Stichting Sanghimala organiseert

 

SPECIALE VOGEL- EN WILDREIS  NEPAL

OKTOBER 2021


Dag 1
Vertrek   vanaf Schiphol
Dag 2
Aankomst Kathmandu. Transfer naar hotel. Kennismaking met gids,die het programma voor de komende dagen met je doorneemt.
Dag 3
Na een gezond ontbijt op het zonnige dakterras komt onze gids je ophalen en ga je  naar Swayambunath. Ook wel genoemd de apentempel. Dit is een van de oudste religieuze heilige plaatsen in Kathmandu. Het is even wat trappen klimmen maar daarna heb je een magnifiek uitzicht over de stad. Via de achterkant is het tempelcomplex ook per taxi te bereiken.  Na ca. 1-2 uur neemt de gids je mee naar Bodnath. Hier staat de grootste boedhistische stupa van de wereld.  Jullie lunchen er op een dakterras om alles goed te kunnen overzien.  Ca.  1700 uur weer terug bij het hotel, even uitrusten, opfrissen. Daarna neemt de gids ons  mee naar een origineel Nepalees restaurant waar tijdens het diner een dansvoorstelling wordt gegeven.
Dag 4
Al vroeg op voor een bezoek aan Budhanilkanta, het beeld van de slapende god Vishnu.
Dag 5
In de ochtend binnenlandse vlucht van 1 uur naar Nepalgunj. Vandaar nog 2 uur per jeep/busje naar naar het Bardia National Park.  (opp.vlakte 968 km² met 328 km² buffer zone)
Het grootste en rustigste  beschermde gebied in de Terai. Hier zijn zo’n 53 soorten zoogdieren en meer dan 400 soorten vogels. Verblijf in jungle lodges "Bardia Homestay".
Programma  nog onbekend: dat wordt ter plaatse met onze deelnemers besproken. Zoals bezoek aan het Tharu museum, een wandeling door enkele dorpen. Bezoek aan het krokodillen fokcentrum.
Olifantensafari en jungletocht. Jeepsafari en vooral veel vogels kijken.
Dag 6
Bardia programma
Dag 7
Bardia programma
Dag 8
Na ontbijt per jeep/busje naar luchthaven voor binnenlandse vlucht naar Kathmandu. Daar 1 overnachting in Tibet Guesthouse.
Dag 9
Na ontbijt met bus  naar National Wild Park Chitwan. Een prachtige rit door het berglandschap. In Chitwan start een vol programma, waarbij je de gelegenheid krijgt veel wild in de natuur te zien..  Heel veel mooie grote bloemen, veel bijzondere vogels en heel grote vlinders. Je overnacht in een appartement van het hotel in het park. ’s Avonds is er een diavoorstelling en een optreden van een Tharu-groep (volksgroep uit dat gebied) met een stokkendans.
Het Chitwan Park is een woonplaats voor meer dan 539 vogels uit Nepal en ook van buiten. Onze gids Krishna daar is geboren in Chitwan en verzorgt al jarenlang vogelspot tochten door dit gebied. Genoeg voor een onvergetelijke ervaring. Het gebied werd in 1984 tot Unesco werelderfgoed verklaard.
In het junglegebied aan de Narayani, Rapti en Reu rivieren vindt je  naast de vele vogelsoorten,  600 soorten planten, 56 diverse zoogdieren, 49 amfibieën en reptielen. Het hoogtepunt vormen de ca. 400 Aziatische eenhoornige rhinocerossen en zo’n 60 Bengaalse tijgers. In de Narayani rivier kun je soms zoetwater dolfijntjes zien.
Dag 10
Al heel vroeg, voor het ontbijt,  in alle stilte per kano een tocht over de rivier.  Je ziet veel prachtige vogels en langs de oever liggen de krokodillen lekker in de zon.....
Een bezoek aan het olifanten fokcentrum volgt  en in de middag een jungletocht op de rug van een olifant. Tijgers worden er wel gespot, maar vaker rhinocerossen, apen en herten.   Kijken hoe de olifanten worden gewassen en genieten van een prachtige zonsondergang aan de oever van de rivier.  De krokodillen zijn dan weg..... ’s Avond een kampvuur.
Dag 11
Programma in overleg
Dag 12
Vroeg in de ochtend junglewandeling om nog wat  bijzondere vogels te bekijken (en beluisteren.....). Dan ontbijt en  per bus naar Pokhara. Aankomst ca. 15 uur.
Verblijf in “ons” Vagabond Guesthouse.
Dag 13
Rustdag
Dag 14
Na  het ontbijt  wandeling  naar de World Peace Pagode. Een grote witte tempel op ca. 1500 m. hoogte, met op de 4 windrichtingen  een groot Boedhabeeld. Je wandelt door  Rani Ban (Queens Forest). Veel bijzondere vogels. Van hier heb je  een geweldig uitzicht over Pokhara, het Fewa-meer en de Himalaya’s. Daarna aan de andere kant van de heuvel omlaag lopen, lunchen en  met een bootje het meer op, terug naar het hotel.
Dag 15
Na ontbijt per taxi naar het Begnas- en Rupa meer. Twee mooie meren ca. 10 km buiten Pokhara. Voor vogelspotters een paradijsje. We bezoeken er een Nepalees boerengezin. Op hun land groeien o.a.  sinasappels, citroenen, grapefruits, papaya’s, bananen en koffiebonen. Na de lunch wandelen we naar beneden (ca. 1,5 uur) en gaan we met de local bus terug naar Pokhara.  Een belevenis.......
Dag 16
Per taxi naar uitzichtpunt Sarenkot voor een overnachting. In de avond van een prachtige zonsondergang genieten en van het geweldige uitzicht over de Himalaya’s daar. De wandelaars onder ons kunnen dan een prachtige maken.
Dag 17
Na het bewonderen van een adembenemende zonsopkomst boven de bergen, wandelen we rustig naar beneden (ca. 2,5 uur). Je komt dan bij het meer uit bij een leuk restaurant waarje heerlijk kunt lunchen.
Hier is ook de landingsplaats van de paragliders.  Bijzonder interessant is hier het trainingscentrum voor vogels, die gebruikt worden om soms tijdens het paragliden de thermiek te bepalen.
Dag 18
Rustdag
Dag 19
Laatste dag in Pokhara
Dag 20
In de ochtend binnenlandse vlucht naar Kathmandu, vandaar per taxi naar het Middeleeuwse stadje Bhaktapur. . Een prachtig stadje ca. 10 km buiten Kathmandu dat nog bijna in middeleeuwse staat is.  In de middag gelegenheid om het centrum alvast wat te verkennen.
Dag 21
Bezoek aan het Surya Binayec Forest, bekend om de vele bijzondere vogels.’s Avonds een prachtig uitzicht over het verlichte tempelplein vanuit je hotel.
Dag 22
Rondwandeling in Bhaktapur. Prachtige tempels, veel oude huizen met mooi houtsnijwerk, het pottenbakkers centrum.
In de namiddag richting luchthaven Kathmandu voor terugreis naar Holland.
Dag 23
In de ochtend aankomst op Schiphol.

De prijs voor deze reis komt op ca. € 3950    (prijs geldig tot 31 december 2020)

Dit is inclusief:
- retourticket Amsterdam-Kathmandu
- transfer van luchthaven Kathmandu naar hotel
- alle overnachtingen  op basis van 2 pers. kamer met badkamer
- de genoemde excursies, transport, entreegelden, begeleiding
- bezoek aan Bardia National Park  en het  Wild Park Chitwan
- alle maaltijden tijdens bezoek aan Bardia en Park Chitwan
- onze informatiemap over Nepal
- enkele weken voor vertrek  een informatiemiddag om het programma door te spreken
- tijdens de gehele reis een goed Engels sprekende vogelgids (eventueel is Ned. vertaling mogelijk)

Dit is exclusief:
- reis/ongevallen- en annuleringsverzekering
- de maaltijden in Kathmandu , Pokhara en Bhaktapur , zodat je vrij bent om zelf te kiezen waar je die wilt gebruiken.
- drankjes en fooien
- visumkosten

Voor meer informatie kun je  bellen, elke dag  van  11.00 tot 21.00 uur :  06-44415342
Of vanaf nu mailen naar  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Serieuze belangstellenden kunnen een gratis en vrijblijvend bezoek aan ons brengen om nader kennis te maken en het programma voor boeking uitgebreid door te nemen.


De door ons georganiseerde reis biedt je een uitstekende mogelijkheid om dit geweldige land te leren kennen. Vooral ook hoe het dagelijkse leven van de Nepalese bevolking is. Je ontmoet Nepalezen op straat, bij hen thuis en in  de tempels.
Zo krijg je een goed inzicht in hun manier van denken, hun leven. Het confronteert je met je eigen manier van leven en kan daar vaak een verhelderende kijk op geven. Op deze wijze reizen geeft zo een meerwaarde aan je reis.  Je zult merken dat je innerlijk “rijker” terugkomt.  Het programma biedt letterlijk en figuurlijk een groot aantal hoogtepunten......
Nepal is nog steeds een van de armste landen ter wereld. Daarom zijn er veel hulpprojecten.  Zelf een keer bij zo’n project op bezoek gaan behoort tot de mogelijkheden.
Wij reizen met je, zoals jij wilt, met respect voor en steun aan de lokale bevolking.  (Zo krijgen bijvoorbeeld onze medewerkers en gidsen in Nepal bij ziekte of ongeval hun salaris gewoon doorbetaald.  Dit is bijna uniek in Nepal. Ook vergoeden wij zoveel mogelijk hun medische kosten.)

Wij verwachten van onze gasten een redelijke lichamelijke conditie.  Daarnaast een redelijke belangstelling voor de Nepalese cultuur!!

DEZE REIS IS OOK INDIVIDUEEL EN OP ANDERE DATA TE MAKEN!!!

(prijzen kunnen  lager of hoger uitvallen, wanneer wij voor je een programma op maat maken)

Additional information