STICHTING SANGHIMALA organiseert


YOGA EN MEDITATIE REIS NEPAL


West ontmoet Oost...... Oost ont ”moet”  West

 

23 dagen   Vertrek  6 maart     en  2 oktober 2021 (datum naar eigen keuze is ook mogelijk!)

Deze reis biedt je een uitstekende mogelijkheid om dit geweldige land te leren kennen. Vooral ook hoe het dagelijkse leven van de Nepalese bevolking is. Je ontmoet Nepalezen op straat, bij hen thuis en in  de tempels. Zo krijg je een goed inzicht in hun manier van denken, hun leven. Het confronteert je met je eigen manier van leven en kan daar vaak een verhelderende kijk op geven. Op deze wijze reizen geeft zo een meerwaarde aan je reis.  Je zult merken dat je innerlijk “rijker” terugkomt.  Het programma biedt letterlijk en figuurlijk een groot aantal hoogtepunten......Nepal is nog steeds een van de armste landen ter wereld. Daarom zijn er veel hulpprojecten.  Zelf een keer bij zo’n project op bezoek gaan behoort tot de mogelijkheden.Wij reizen met je, zoals jij wilt, met respect voor en steun aan de lokale bevolking.

Zo krijgen bijvoorbeeld onze medewerkers en gidsen in Nepal bij ziekte of ongeval hun salaris gewoon doorbetaald.  Dit is bijna uniek in Nepal. Ook vergoeden wij zoveel mogelijk hun medische kosten.

 

Dag 1 vertrek   vanaf Schiphol  
Dag 2 aankomst Kathmandu ca. 16.00 uur.  Je wordt van het vliegveld opgehaald door onze medewerker/gids Manoz.  In het hotel kun je even tot rust komen en daarna met Manoz wat eten. Hij zal dan met je het programma van de komende dagen doornemen.                                         
Dag 3 Na een gezond ontbijt op het zonnige dakterras komt onze gids je ophalen en ga je naar Swayambunath. Ook wel genoemd de apentempel. Dit is een van de oudste religieuze heilige plaatsen in Kathmandu. Het is even wat trappen klimmen maar daarna heb je een magnifiek uitzicht over de stad. Via de achterkant is het tempelcomplex ook per taxi te bereiken.  Na ca. 1-2 uur neemt Manoz je mee naar Bodnath. Hier staat de grootste boedhistische stupa van de wereld. Lunchen op een dakterras om alles goed te kunnen overzien.  Ca.  1700 uur weer terug bij het hotel, even uitrusten, opfrissen. Daarna met Manoz naar een origineel Nepalees restaurant waar tijdens het diner een dansvoorstelling wordt gegeven.                                   
Dag 4 Rond 8.30 per taxi naar  Buddhanilkanta (de slapende Vishnu) om de ceremonie bij te wonen die daar elke dag wordt uitgevoerd. Manoz is onze gids daar en hij kan je alles over het beeld en de geschiedenis vertellen. Je kunt na afloop (ca. 10.30 uur) hier eventueel een Nepalees ontbijt nemen in een van de vele eettentjes bij de tempel.
Dag 5 Na ontbijt met busje naar National Wild Park Chitwan. Ca. 5 uur een prachtige rit door het berglandschap. In Chitwan start een vol programma, waarbij je de gelegenheid krijgt veel wild in de natuur te zien.. Heel veel mooie grote bloemen, veel bijzondere vogels en heel grote vlinders. Je overnacht in een appartement van het hotel in het park. ’s Avonds is er een diavoorstelling en een optreden van een Tharu-groep (volksgroep uit dat gebied) met een stokkendans.
Dag 6 Eventueel in de ochtend bij zonsopkomst de eerste yoga van deze reis.  Daarna in alle stilte per kano een tocht over de rivier.  Je ziet veel prachtige vogels en langs de oever liggen de krokodillen lekker in de zon..... Een bezoek aan het olifanten fokcentrum volgt  en in de middag een jungletocht op de rug van een olifant. Tijgers worden er wel gespot, maar vaker rhinocerossen, apen en herten.     Kijken hoe de olifanten worden gewassen en genieten van een prachtige zonsondergang aan de oever van de rivier.  De krokodillen zijn dan weg.....’s Avond na het diner een kampvuur.
Dag 7 Vroeg in de ochtend junglewandeling om bijzondere vogels te bekijken (en beluisteren.....). Dan ontbijt en  per busje  naar Pokhara. Aankomst ca. 15.00 uur. Je overnacht in ons “eigen” Vagabond Guesthouse. Gelegen op ca. 300 meter van het mooie Fewa-meer en met een prachtige tuin. 
Dag 8 rustdag.  In principe starten we nu elke ochtend met  yoga op het dakterras, waar je de zon kunt zien opkomen boven de Himalaya’s. Vanaf vandaag ook elke namiddag een ayurvedische massage.
Dag 9 Na de yoga en  het ontbijt  wandeling  naar de World Peace Pagode. Een grote witte tempel op ca. 1500 m. hoogte, met op de 4 windrichtingen  een groot Boedhabeeld. Van hier heb je  een geweldig uitzicht over Pokhara, het Fewa-meer en de Himalaya’s. Daarna aan de andere kant van de heuvel omlaag lopen, lunchen en  met een bootje het meer op, terug naar het hotel.
Dag 10 verkennen van Pokhara.  Dit kan het best per taxi.Bezoek aan de oude bazar, de Seti-gorge en een Boedhistisch klooster, waar je een ceremonie kunt bijwonen.  
Dag 11 rustdag. Eventueel fietsen.


Yoga in de Himalaya's bij opkomende zon. Een belevenis...!!

Dag 12 Vroeg in de ochtend per taxi naar uitzichtpunt Sarankot om daar van een prachtige zonsopgang te genieten en van het geweldige uitzicht over de Himalaya’s daar.  We ontbijten dan daar.  De wandelaars onder ons kunnen dan een stevige wandeling (ca. 2,5 uur) naar beneden maken. Je komt dan bij het meer uit bij een leuk restaurant waarje heerlijk kunt lunchen.Hier is ook de landingsplaats van de paragliders. De niet-wandelaars komen hier dan per taxi heen.
Dag 13 Na de yoga en het ontbijt per busje naar een mooi bergdorpje. Ca. 1,5 uur rijden en dan  nog 1,5 uur wandelen. Je logeert er bij Nepalese gezinnen thuis. Het is er wel wat primitief. Er is geen stromend water, dus geen douches en normale toiletten.  Al onze vorige gasten hebben het verblijf op deze prachtige lokatie steeds  een unieke ervaring gevonden.
Dag 14 In de loop van de dag terugwandelen naar de grote weg en dan per busje weer naar Pokhara
Dag 15 Na yoga en ontbijt per taxi naar het Begnas- en Rupa meer. Twee mooie meren ca. 10 km buiten Pokhara. Voor vogelspotters een paradijsje. We bezoeken er een Nepalees boerengezin. Op hun land groeien o.a.  sinasappels, citroenen, grapefruits, papaya’s, bananen en koffiebonen. Na de lunch wandelen we naar beneden (ca. 1,5 uur) en gaan we met de local bus terug naar Pokhara.  Een belevenis.......
Dag 16 rustdag.   Eventueel bezoek aan het yoga en meditatiecentrum Om Family

Dag 17 workshop Nepalees  koken.
Dag 18 Bezoek aan Tibetaans vluchtelingenkamp en de Davi’s  waterval. Eventueel daarna door naar  de prachtige tuin en het heerlijke zwembad van het Shangri La Hotel.
Dag 19 Per bus naar Kathmandu. Vandaar per taxi door naar Bhaktapur. Een prachtig stadje ca. 10 km buiten Kathmandu dat nog bijna in middeleeuwse staat is.  
Dag 20 Onze gids Manoz  zal vandaag  voor een rondleiding zorgen.  Er is hier ontzettend veel te zien.  Veel prachtige tempels, oude huizen met veel houtsnijwerk. Het centrum is autovrij, dus het is er lekker stil. Het is ook bekend als pottenbakkerscentrum, dus aardewerk uit Nepal kun je daar het beste kopen. We overnachten in een hotel op het tempelplein, waardoor je ’ s avonds als de lampjes aangaan een prachtig uitzicht op de verlichte tempels hebt.

Dag 21 rustdag. nog wat door Bhaktapur wandelen.  De laatste souvenirtjes kopen en proberen je koffer dicht te krijgen..... Eventueel een bezoek aan het tempelcomplex Pashupatinath aan de heilige Bagmatirivier. Hier worden aan de oevers de doden verbrand. Het wordt door de Nepalezen als normaal beschouwd wanneer anderen hier naar de diverse rituelen  komen kijken.
Dag 22 Nog een hele dag ter beschikking. In de avond uur vertrek per taxi uit Bhaktapur naar het vliegveld voor de terugvlucht.

De prijs voor deze reis:  € 2350,--.    (prijs geldig tot 31 december 2020)
Min. 2, max. 6 personen De reis is ook op andere data te boeken. Neem hierover kontakt met ons op.

Dit is inclusief:
- retourticket Amsterdam-Kathmandu
- transfer van luchthaven Kathmandu naar hotel
- alle overnachtingen in Kathmandu, Bhaktapur, Chitwan en Pokhara op  basis van 2 pers. kamer met badkamer 
- de genoemde excursies, transport, entreegelden, begeleiding
- bezoek van 3 dagen aan het Nationaal Wild Park Chitwan
- alle maaltijden tijdens bezoek aan Chitwan- vervoer per bus van Kathmandu naar Chitwan en van Chitwan naar  Pokhara
- tijdens bezoek aan bergdorpje 1 overnachting en alle maaltijden
- huur van slaapzak
- onze informatiemap over Nepal
- voor vertrek een informatiemiddag om alle punten van het programma door te spreken
- tijdens het verblijf in Pokhara : Yogalessen door ervaren Nepalese yogadocente

Dit is exclusief:
- reis/ongevallen- en annuleringsverzekering
- de maaltijden in Kathmandu, Bhaktapur en  Pokhara
- drankjes en fooien
- visumkosten
- huur van fiets

 

De reis is eventueel uit te breiden met een trekking en/of raften.

Voor meer informatie, elke dag  van  11.00 tot 21.00 uur :  06-44415342 of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Additional information